Учени към австралийското министерство на отбраната работят върху натурален шоколад за войниците, който да не се размеква при високата температура в пустинята и да е много траен, съобщи Ей Би Си.
Докато обикновеният шоколад омеква при 25 до 30 градуса Целзий, военният шоколад ще запазва формата си дори дълго да е държан на 49 градуса Целзий. За целта научният екип заменя обичайните мазнини с такива, които се топят при по-висока температура. Това го прави малко по-твърд, но вкусът му е приятен.
Той ще бъде обогатен с вит. А, С и В1, като учените търсят начин витамините да се запазват в шоколада дори след няколко години, както и хубавия му аромат. Трайността на военния шоколад ще бъде удължена и с помощта на специална опаковка. БТА
Докато обикновеният шоколад омеква при 25 до 30 градуса Целзий, военният шоколад ще запазва формата си дори дълго да е държан на 49 градуса Целзий. За целта научният екип заменя обичайните мазнини с такива, които се топят при по-висока температура. Това го прави малко по-твърд, но вкусът му е приятен.
Той ще бъде обогатен с вит. А, С и В1, като учените търсят начин витамините да се запазват в шоколада дори след няколко години, както и хубавия му аромат. Трайността на военния шоколад ще бъде удължена и с помощта на специална опаковка. БТА
Няма коментари:
Публикуване на коментар