понеделник, 28 декември 2009 г.

Двукурсорна мишка



      След двуядрените процесори и работещите по двойки графични ускорители, доживяхме да видим и първата двукурсорна мишка. В Страната на изгряващото слънце се появи поредното странно изобретение, което ще смути съня на истинските компютърни маниаци, предава Idg.bg.
      Мишката DCT-DPM1 има вълшебната способност да раздвоява курсора върху екрана. На пръв поглед това е стандартна оптична мишка със скрол диск, но при натискане на разположения отляво на корпуса й допълнителен бутон, успоредно със стандартния бял курсор върху екрана се появява и втори червен, който поема контрол върху интерфейса на Windows. При отпускане на страничния бутон управлението отново се прехвърля към белия курсор.
      Според изобретателя на мишката, тя ще бъде особено полезна при работа върху компютърни дисплеи с дължина на диагонала повече от 19”. Вместо потребителя да скролира бясно от единия до другия край на екрана, той може да позиционира двата курсора в нужните зони от дисплея и просто да превключва между тях.
      Дали това наистина е удобно и как ще се отнесат потребителите към идеята са въпроси, чиито действителни отговори са спорни и непредвидими.

Няма коментари:

Публикуване на коментар