вторник, 29 декември 2009 г.

Ангелска светлина



       Трой Хъртбис (Troy Hurtubise) успя да направи невъзможното и да наруши всички познати правила на физиката, както той казва.
      Изобретателят твърди, че идеята за това изобретение му е дошла по време на сън.
      Хъртбис твърди, че устройството му може да улавя стелт технологията и да вижда през стени, сякаш те изобщо не съществуват.
      Той е направил тестове за да го докаже с помощта на известни научни работници от Масачузетския институт за технологии. На тестовете също е присъствал представител на френското правителство.
      Изобретението „ангелска светлина” е направено от три части.
      Главната част, която Хъртби нарича „центруфуга” съдържа „мозъка” на устройството и включва черни, бели, червени и флуорисцентни светлинни източници.
      Втората част – „отражателя” съдържа голямо кръгло оптично стъкло, микровълнова част и силно йонизиран газ, смесен с въглероден диоксид.
      Третата част съдържа 8 плазмени светлинни пръчки, СО2 заряди, индустриални магнити, 108 огледала, 8 йонизиращи клетки и други компоненти, които изобретателят е запазил в тайна.
      Хъртбис казва, че за построяването на изобретението са му трябвали 30 000 $, той е продал част от другите си изобретения за да го финансира. Построяването му е отнело 800-900 часа. Трой е сънувал, че с „Ангелска светлина” той ще може да вижда през стените, все едно че гледа през прозорец. Сънувал три пъти устройството и после го построил без никакви бележки и схеми.
      „Включих го, и то проработи, беше наистина странно.” Казва Хъртбис.
      „От моята лаборатория успях да вида прес стената на гаража и дори да прочета надписа на една бележка.”
      „Почти си счупих пръстите, защото изглеждаше, че мога да мина през стената.”
      Но се случило нещо странно с колата, когато тя била „видяна” с изобретението. Тя спряла да работи. Тогава Хъртбис се върнал в лабораторията си и започнал да прави нови тестове върху други електронни машини като микровълнова печка, преносимо радио и телевизор.
      „Те всички спряха да работят” казва Хъртбис.
      Той си купил самолет с дистанционно, и отишъл на отдалечено място за да направи тест със самолета. Когато насочил светлината към самолета, той паднал на земята.
      Хъртбис продължил да тества светлината върху различни материи и открил, че може да се „вижда” също през стомана, титаний, олово, керамика и дърво.
      Тогава той сложил ръката си в светлинния поток. „Можех да видя кръвта, мускулите, всичко” казва той. Скоро след това Хъртбис открил, че ангелската светлина има дяволски странични ефекти. Той изгубил усещане във пръстите на изложената ръка и започнал да усеща общо неразположение.
      Тестът върху аквариум със рибки е бил още по-обезпокояващ. До няколко минути, след като са били изложени на светлината всички рибки умрели. Тогава изобретателят разглобил изобретението.
      Не го сглобил отново докато не му се обадили от френското правителство.
      Хъртбис вярва, че страничният ефект може да бъде премахнат, но от някой по-голям ескперт от него.
      „Брат ми ми каза, че ще продам някое от моите изобретения когато започна да ходя по водата. Мисля че току що го направих.” Казва Хъртбис.

Няма коментари:

Публикуване на коментар