понеделник, 28 декември 2009 г.

Костюм за секс от разстояние и в космоса



Изследователят от Сингапур  Джеймс Те е разработил “костюм за прегръдки от разстояние”. С помощта на изобретението скоро всеки ще може да погали или да притисне онази част от тялото на любимия човек, която пожелае, изпращайки сигнал чрез Интернет.
      В момента Джеймс Те изпитва “костюма” на домашни птици. В перспектива обаче иска да създаде аналог и за хора, пише британският вестник “Гардиън”.
      Изобретението действа доста просто. На птицата се облича “жилетка” с вградени сензори и се насочва видеокамера. От датчици информацията се изпраща по Интернет в “офиса”, където на терминала се вижда триизмерно изображение на птицата.
      Докосването до това изображение с помощта на трептения се възпроизвежда на жилетката. Оттук не е далече до виртуални прегръдки между двама души, макар че Те каза, че са му били нужни 2 години за създаването на костюма за птици.
      Джеймс Те е на 24 години и работи в сингапурския университет Nanyang Technological University. Неговата програма-максимум е да създаде костюми за прегръдки от разстояние, които да бъдат обличани от двама души.
      Посредством сигнали, изпратени по Интернет, на определени места от костюма ще се променят налягането и температурата. Ръководителят на Джеймс Адриан Чеок смята, че търсенето ще бъде голямо.
      “Например родителите днес често отиват в командировка, а при общуването с децата прегръдките и допирът играят много важна роля”, каза той. Общуването с децата е само един от много варианти за приложение на изобретението.
      Ако ученият продължи опитите си в тази насока, той може да успее да разреши наболелия проблем със секса от разстояние. При успех дори не можем да си представим в какви мащаби ще бъде търсенето. “Костюмът” ще се купува не само от влюбените двойки, които са принудени да се намират на далечно разстояние.
      Неотдавна НАСА сериозно се зае с проблема с липсата на секс при астронавтите при дългите космически мисии. Мнозина учени смятат, че сексът може да бъде от полза за мисиите, създавайки усещане за стабилност и нормален живот.
      Според тях сексът и мастурбацията могат да помогнат да се разсее скуката и тревожността по време на дългите космически полети.
      Изобретателят от Сингапур обаче ще трябва да побърза. В САЩ  вече се появи конкурент, който е разработил аналогичен костюм за усещания.
      Американският дизайнер Франческа Розела претендира за лаврите на първи изобретател на способ за физически контакт от разстояние с помощта на същата технология.

Няма коментари:

Публикуване на коментар